tirsdag 10. september 2013

Nye erfaringer med Dropbox

 
Hentet ved hjelp av ScreenHunter fra startsiden til Dropbox.

I fjor tok jeg faget Norsk2 som har en egen IKT-del. På grunn av det faget og på grunn av innkjøp av ny mobiltelefon fikk jeg meg en brukerkonto på Dropbox. Siden da har den vært brukt flittig. Jeg har den samme "dropboxstasjonen" på min pc, på mobiltelefonen og på mammas pc. Grunnen til dette er at jeg uten å logge meg på nettversjonen har til en hver tid tilgang til filene som jeg har lagret på Dropbox. Jeg har også brukt det i forbindelse med innlevering av arbeidskrav. Har jeg vært usikker på kvaliteten på tekstene mine, eller trengt noen til å lese korrektur osv. så har jeg fått mamma til å åpne tekstfilen i Dropbox og lest over den.

På samling 1. nå i høst fikk jeg erfare en annen bruk av Dropbox som jeg ikke visste om. Siden vi på gruppe valgte å jobbe med hver våre oppgaver og lime alt sammen til slutt, ble det opprettet en felles mappe på Dropbox som alle hadde tilgang til på hver sin Dropbox uten å dele verken brukernavn eller passord. Dette var jo helt genialt! Det kan en lærer like gjerne gjøre med klassen sin, eller elever gjøre når de skal jobbe med prosjekter både på skolen og hjemme. Jeg skal i hvertfall huske på å bruke det ved en senere anledning.

Utprøving av Dipity

Etter å ha lest i noRskbokA.no ble jeg inspirert til å prøve det digitale tidslinjeverktøyet Dipity. For å bruke dette må man lage seg en brukerkonto på dipity.com. Eller: Jeg fikk valg om å lage meg en brukerkonto med eget passord og brukernavn eller å logge på med innloggingen til Facebook. Hvis man velger det siste får man beskjed om at Dipity vil ha tilgang til kontakter og annen aktivitet på din facebookkonto. Jeg valgte derfor å lage en egen brukerkonto der. Da får man en "Public Profile" - http://www.dipity.com/LisaMarita/ er adressen til min dipityprofil. Da det var gjort var det bare å lage en tidslinje.
Dipity virker for meg som et enkelt verktøy for å få orden på hendelser, man kan også velge utseende på tidslinjen og sjanger for hvilken tidslinje man lager. Man kan legge til hendelser uavhengig av rekkefølge, programmet fikser det selv. Det er også mulig å legge til bilder og filmsnutter til de forskjellige hendelsene. I tillegg er det mulig å gå tilbake og redigere på tidslinjen etter at den er ferdig.

Jeg lagde en enkel historisk tidslinje over hendelser i mitt eget liv, uten bilder:
http://www.dipity.com/LisaMarita/Hendelser-i-mitt-liv/













Det eneste dumme med Dipity er at man kan dele tidslinjene på Twitter, Facebook, Digg, MySpace og StumbleUpon, men ikke på Blogger.

torsdag 29. august 2013

Hei på deg!

Nå har jeg atter en gang laget meg en blogg. c",)
I år er grunnen til dette at jeg er begynt på et studie innen Grunnskolelærerutdanningen som heter Læring med digitale medier.

Ser fram til en lærerik fortsettelse...